• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

7/23/2011

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 9:40 am


Petang itu, adik ipar saya memaklumkan bahawa keluarga  jirannya di Taman Seri Telawi menghadapi gangguan pontianak. Saya difahamkan pontianak tu ‘mengikut’ salah seorang anak jirannya yang baru sahaja balik dari menyertai kem motivasi di sebuah perkampungan tradisional. Menurut ceritanya, pontianak tu berkeliaran di dalam rumah sehingga dia dan anak-anaknya takut untuk turun ke tingkat bawah rumah  selepas jam 10 malam. Tambahan pula, suaminya tiada di rumah sebeb menjalankan tugas di Sarawak.
Pontianak  tu  menampakkan dirinya sebagai seorang perempuan berpakaian serba putih, berambut panjang tetapi menyembunyikan wajahnya. Anaknya memberitahu, dia pernah terserempak dengan pontianak tu duduk di sofa ruang tamu, di dapur dan di tepi tangga. Wah, meremang juga bulu tenguk dibuatnya.
Saya tiba di rumah Puan F jam 10.15 malam. Dia dan anak-anaknya dah berkumpul di tingkat atas, tak berani turun ke tingkat bawah, sehinggalah saya sampai barulah mereka semua turun ke tingkat bawah. Niat saya malam tu sama ada nak tangkap, halau atau bunuh pontianak tu. Saya minta bantuan salah seorang anak Puan F yang pernah terserempak dengan pontianak tu untuk membantu menjayakan misi saya kali ini. Allah ilhamkan kepada saya untuk menggunakan teknik TKR untuk memburu Pontianak tu.
Saya: Sekarang kamu berdiri di ruang tamu dan scan dengan tangan. Apa yang kamu dapat ‘lihat’ sekarang?
Arif : Saya nampak macam asap di sudut ruang tamu ni.
Saya: Ok, kamu musnahkan dengan ayat yang saya bekalkan tadi. Hembus kuat-kuat dengan menyebut ‘Allahu akbar’.
Arif: Dia lari ke tingkat atas, ustaz.
Saya: Kamu kejar dia, cari di mana dia nak sembunyi.
Arif: Dia ada kat bilik mama. (Saya minta Arif musnahkan dia)
Arif: Dia dah lari ke bilik saya pulak. (Saya minta Arif hapuskan dia dan akhirnya Pontianak tu ghaib)
Saya: Scan lagi…..turun semula ke tingkat bawah. Mungkin dia dah turun tangga.
Arif: Betul, ustaz. Dia ada kat ruang tamu ni. Betul-betul di hadapan saya.
Saya: (Pasung Pontianak tu dengan 4 Yaasin) Baik….niat bakar dia dengan kalimah Allah. Hembus kuat-kuat kea rah dia sambil bertakbir.
Arif: Dia dah terbakar dah.
Saya: Alhamdulillah…..Allah bantu mudahkan urusan kita.
Akhirnya, saya pagar rumah Puan F mudah-mudahan gangguan itu tidak berulang lagi. Amiiiin.

7/20/2011

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 12:54 pm


Apabila disebut je jin sihir...memang tergambar tentang kejahatan, kekejaman, kezaliman, penganiayaan, dan semua la istilah yang merujuk kepada kedurjanaan amalan sihir ni. Kebanyakan sihir akan melibatkan mangsa sihir, barang sihir, pengupah alhi sihir, ahli sihir dan jin sihir. Sebab tu, rawatan melibatkan kes sihir lazimnya memakan masa yang lama. Ada yang berbulan-bulan dan ada yang bertahun-tahun lamanya. Perawat kena sabar....lebih-lebih lagi la pesakit....memang kena banyak bersabar dengan ujian yang Allah datangkan. Pujuk la hati tu agar redha dengan ketentuan Allah. Kan ujian Allah tu tanda kasih sayang Allah terhadap hamba-Nya. malah, ujian yang ditimpakan tu sebagai penghapusan dosa dan peningkatan darjat di sisi Allah. Pahala sabar yang Allah beri tu akan diperlihatkan di akhirat nanti. Kira macam simpanan atau pelaburan kita la. Terperanjat nanti kita tengok modal termasuk dividen sabar tu bila ditunjukkan kepada kita di akhirat. Jadi......banyak-banyak la bersabar dengan ujian Allah. Kitra patut bimbang kalau Allah tak uji kita dalam hidup ini. Takut-takut kita ni Allah tak pedulikan. So, mari kita banyakkan istighfar dan muhasabah diri ye....

Puan B, pesakit saya ni dah disihir sejak 8 bulan yang lalu....daripada cerapan saya dia ni kena sihir pemisah juga la. Semua jin sihir yang dikirim kepadanya membawa misi bunuh. Tapi, berkat kesabaran, kesungguhan dan kekuatan jiwa Puan B untuk berubat, sehingga kini Puan B masih mampu bertahan. Saya mula merawat Puan B sejak akhir bulan April yang lalu. Alhamdulillah.... nampak la dengan izin Allah perubahan demi perubahan positif yang berlaku pada dirinya. kalau sebelum ni dalam sehari 2 hingga 3 kali kena serangan. Sekarang ni dah dapat dikurangkan, 2 hingga 3 minggu baru kena serangan.

Amalan wirid dan bacaan ayat-ayat tertentuyang diijazahkan oleh guru saya kongsikan untuk rawatan Puan B. Alhamdulillah....Puan B memang mengamalkan apa-apa sahaja yang saya sarankan sungguh-sungguh. Kesannya memang ada.....Jin-jin sihir yang sebelum ini memang ganas dan agresif dah mula bertukar 'nada'. Apabila masuk sahaja ke dalam tubuh Puan B, jin-jin ni mula pening, kepanasan dan rasa tak selesa. mereka lupa misi dan visi yang telah diarahkan. Beberapa sesi dialog dengan jin-jin ni memang meyakinkan saya bahawa jin-jin ni telah berpaling tadah. Mereka jadi insaf, mohon maaf, dan simpati pulak kepada pesakit. Malah mereka sendiri yang merayu agar dibebaskan segera atau rela mati daripada terus 'tersiksa' dalam tubuh Puan B atau menjadi hamba ahli sihir semula. Ada juga jin sihir yang mengakui, kalau semua jin yang akan dihantar tu tahu apa yang akan berlaku, mesti mereka tak akan sanggup ikut arahan dan telunjuk ahli sihir durjana tu. 

Pelik tapi benar....tapi itulah hakikatnya. apabila datang kebenaran (hak) daripada Allah, akan musnahlah kebatilan...sebab kebatilan adalah sesuatu yang pasti akan musnah. Kita hanya berikhtiar....Allah jua yang mengizinkannya....SubhanaLLAH.
Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 12:15 pm
Saya pun tak ingat entah sesi ke berapa rawatan ke atas kak long, anak sulung Puan Umi. Gangguan jin sihir dan saka yang ada pada dirinya sentiasa bersilih ganti. Setiap kali dapat dihalau keluar (dengan izin Allah), ada saja ‘pendatang-pendatang baru’ yang mengambil tempat. Minat betul ‘mereka’ pada kak long agaknya, hehehe. Cuma yang kesiannya, apabila kak long menghadapi gangguan, aktiviti hariannya sebagai pelajar tingkatan 4 turut terjejas. Punya la lama tak hadir ke sekolah akibat gangguan, sehingga pihak sekolah mengambil tindakan buang sekolah ke atas kak long. Saya turut bersimpati dengan nasib kak long. Dia bukan suka-suka atau saja-saja nak ponteng sekolah. Dah kaki tu tak dapat nak melangkah ke sekolah dek gangguan…lagipun kak long tergolong dalam kategori ‘budak pandai’. Otaknya memang cair dan mudah menerima pelajaran. Harap pihak sekolah dan Jabatan Pelajaran bertimbang rasa la sikit terhadap masalah pelajar ini.

Rawatan ke atas kak long kali ni saya fokuskan kepada teknik TKR (Teknik Kembara dan Rawat). Saya rasa gangguan yang berlaku terhadap kak long bukan sahaja berpunca daripada diri dia semata-mata, malah rumah yang diduduki oleh kak long dan keluarganya juga mungkin menjadi faktor penyumbang. Sekilas pandang saya dapati rumah tu pun ‘bermasalah’. Tak putus-putus doa saya agar dimudahkan rawatan malam itu. Saya terangkan mengenai sesi rawatan malam tu kepada kak long, ibu da ayahnya agar mereka faham dan dapat berikan kerjasama. Setelah saya bacakan surah Al-Fatihah, Selawat dan beberapa potong ayat Quran, saya terus minta kak long memejamkan mata dan ‘lihat’ dengan pandangan mata batin apa yang ada di dalam rumahnya. Maknanya malam itu saya bawa kak long mengembara sambil ‘membersihkan’ gangguan yang ada dalam rumah.

Saya                       : Sekarang saya nak kak long berdiri di pintu masuk ke ruang tamu ye. Apa yang kak long dapat ‘lihat’ sekarang?
Kak long               : Ye ustaz. Nampak satu lembaga hitam berdiri di sudut kiri sebelah pintu masuk ni.
Saya                       : Ok, saya akan bekalkan ayat-ayat pembakar, pemusnah, pancung dan pukul apa sahaja gangguan yang kak long nampak, ye. Tadah tangan sekarang, kak long. (Saya pun bacakan ayat-ayat tersebut dan tiup ke tapak tangan kak long sebagai ‘senjata’ ampuh sepanjang pengembaraannya tu). Sekarang kak long halakan tapak tangan kea rah lembaga tu, niat musnahkan dia dan tiup dengan hembusan nafas yang kuat.
Kak long               : Ha, lembaga tu dah lenyap ustaz.
Saya                       : Alhamdulillah…sekarang teruskan pengembaraan sambil scan kawasan ruang tamu rumah ni.
Kak long               : Saya nampak patung diletakkan atas kabinet hiasan tu. (Zahirnya tak de patung pun)
Saya                       : Mmm…kak long musnahkan patung tu sekarang….
Kak long               : Ha…dah hancur dah ustaz.

Dalam sesi TKR malam tu, kak long diperlihatkan dengan pelbagai entity jin yang menyerupai lembaga hitam berbulu lebat, harimau, bebola hitam, buaya, pohon merah yang berduri bisa, burung helang, toyol, dan sebagainya. Alhamdulillah, semua dapat dibakar dan dimusnahkan secara kerohanian dengan izin Allah. Jam 1.30 pagi saya tamatkan sesi TKR dan yang terakhir saya keluarkan gangguan yang ada dalam diri kak long (dengan izin Allah). Bagi saya kak long ni budak berani. Sedikit pun dia tak gentar dengan pandangan-pandangan objek serta makhluk yang menakutkan itu. Steady je dia musnahkan satu persatu. Bukan calang-calang orang mampu buat macam tu tau. Ramai pesakit saya walaupun dewasa yang tak sanggup buat TKR sebab takut dan trauma bila tengok jin.
Saya doakan kak long dan keluarga dapat melalui kehidupan yang lebih aman, tenang, dan ceria tanpa gangguan selepas ini. Semoga Allah bantu mereka sekeluarga. Segala-galanya adalah ketentuan dan keizinan Allah jua.

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com