• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

3/05/2012

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 11:32 am

Sudah lebih 10 tahun Puan F berpisah dengan bekas suaminya sebab tidak dapat menerima hakikat bekas suaminya ingin berkahwin lagi. Dengan pendapatan yang tidak menentu, Puan F tabah menghadapi hari-hari muka untuk membesarkan 6 orang anak yang kesemuanya diserahkan kepadanya selepas penceraian. Ternyata Puan F seorang wanita yang tabah. Berbekalkan tekad, kesungguhan, taqwa dan sabar, akhirnya Puan F mampu melakar kejayaan dalam hidup tanpa bergantung dan mengharapkan belas ihsan bekas suami.

Kehidupan Puan F yang semakin baik dan bahagia bersama-sama 6 cahaya mata, penyejuk hati dan penawar duka rupa-rupanya tidak disenangi oleh bekas suami. Mengharapkan Puan F hidup susah, merempat dan terpaksa mengemis di sana-sini tidak menjadi kenyataan. Allah mempunyai perancangan yang lebih baik untuk Puan F berbanding niat jahat bekas suaminya Encik A yang hidup lebih sengsara daripada sebelumnya. Sakit betul hati Encik A melihat bekas isterinya yang semakin senang dan bahagia hidup bersama-sama anak-anak.

Tak dapat menjatuhkan Puan F secara fizikal, Encik A nekad untuk menghancurkan kehidupan Puan F secara mistik. Bomoh demi bomoh ditemui, untuk mencapai misinya menjahanamkan masa depan Puan F. Namun, Allah masih memelihara hamba-hamba-Nya yang ikhlas, yang tak jemu-jemu berikhtiar, beramal ibadah dan berdoa demi kesejahteraan hidupnya dan anak-anak. Semuanya dengan izin Allah jua. Akhirnya, Puan F tumbang apabila disihir oleh seorang bomoh dari Indonesia.

Hasil dialog saya dengan ketua jin sihir yang dikirim untuk menganggu Puan F, dengan loghat Indonesia, dia mendakwa berusia 2000 tahun dan pernah hidup sezaman dengan nabi Allah Sulaiman AS. Saya pun malas nak percaya 100% dakwaannya tu. Cuma jin ni memang tak Islam dan tak mahu dengar apa-apa tentang Islam. Semasa saya membacakan ruqyah pun dia tutup telinga. Sehinggalah saya dakwahkan dia dengan hujah-hujah yang logik dan rasional, akhirnya dengan hidayah daripada Allah ketua jin sihir itu bersetuju masuk Islam. Terketar-ketar suaranya tatkala melafazkan syahadah. Dah terlalu tua agaknya.

Setelah diislamkan, dia tetap masih enggan keluar daripada tubuh Puan F dengan alasan takut tuannya marah dan bunuh dia. Saya berikan 3 jaminan keselamatan kepadanya. Pertama, dia berhijrah ke Serambi Madinah ditemani oleh tentera Islam dari SM. Kedua, saya bekalkan dia senjata yang ampouh untuk berhadapan dengan segala kemungkinan. Ketiga, dia akan dipakaikan dengan pakaian halimunan sepanjang perjalanan ke SM agar tidak dapat dikesan oleh ahli sihir dan tuannya.

Akhirnya, ketua jin bersetuju dengan jaminan saya. Setelah mengarahkan semua jin sihir yang lain keluar, ketua jin sihir yang diberi nama Yusof ini menjadi jin yang terakhir keluar daripada tubuh Puan F. Teruk juga Puan F muntah dan batuk ketika Yusof keluar daripada tubuhnya.

Syukurlah, segala-galanya telah selesai. Puan F berasa sangat tenang dan gembira sekali. tambahan pula dia akan menguruskan majlis pernikahan anak perempuannya beberapa hari lagi. Memang dia perlukan tenaga dan kesihatan yang terbaik untuk majlis yang amat bermakna untuk Puan F sekeluarga. tahniah Puan F, kerana menerima menantu. Saya doakan kehidupan Puan F akan terus bahagia walaupun tanpa insan yang bergelar suami dalam hidupnya....

0 comments:

Post a Comment

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com