• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

1/18/2012

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 1:19 pm


Dulu Tuan Guru Ustaz Majid selalu menyebut tentang kewujudan jin yang berlapis-lapis di dalam badan manusia. Agak sukar untuk membayangkan keadaan tu. Yelah, setahu saya yang berlapis-lapis tu tentulah macam kuih lapis atau kuih bahulu sarawak kegemaran saya tu, hehehe.

Apabila dah berkecimpung dalam dunia rawatan Islam walaupun secara 'part time' saya semakin memahami maksud yang tersurat dan tersirat di sebalik kenyataan TG Ustaz Majid tu. Kita kena terima hakikat bahawa seseorang manusia boleh diganggu oleh beribu-ribu jin dalam satu masa. Wah, penuh la setiap inci tubuh badan pesakit dengan gangguan jin. Wallahu 'alam, semua dengan izin dan kehendak Allah jua. Kita sebagai manusia yang serba kekurangan ni tak payah la susah-susah untuk membayangkan bagaimanakah kedudukan dan susunan jin-jin dalam badan mangsa tu. Tanggungjawab kita ialah membantu mangsa membebaskan diri daripada semua gangguan tu.

Puan N dari Nilai telah datang untuk meneruskan ikhtiarnya mencari penyelesaian terhadap kes gangguan yang telah ditanggungnya sejak hampir 10 tahun yang lalu. Dalam tempoh itu, kehidupannya memang kurang terurus, terumbang-ambing dan tidak tentu hala. Mujurlah suaminya, En Wan tetap setia di sisi dan tak jemu-jemu berikhtiar untuk memulihkan isteri tersayang. Sebutlah, di mana sahaja ada perawat yang mungkin dapat membantu, dia akan bawa isterinya. Sehinggakan dia pernah ditipu oleh perawat yang bukan ikhlas nak membantu tetapi lebih kepada kepentingan peribadi untuk mengaut keuntungan duniawi atas kesusahan orang lain. Inilah yang dikatakan pawang yang suka Paw Wang, menurut kata TG Ustaz Majid.

Dapatan saya selepas sesi rukyah dan scanning memang membuktikan wujud gangguan yang berbagai-bagai dalam diri Puan N. Yang agak menariknya jin-jin yang mengganggu Puan N ni membawa pelbagai watak dari pelbagai peringkat umur, agama dan bangsa. Pendek kata bukan setakat menyerlahkan ciri jin 1Malaysia bahkan bersifat global. Apa tidaknya, jin ni mampu membawa watak bayi sehinggalah watak orang tua. Mampu bertutur dalam pelbagai bahasa seperti Melayu, Indonesia, Thailand, Cina, India, Myanmar dan sebagainya.

Seperti biasa, saya suka guna pendekatan psikologi, kaedah dakwah dan tanzir untuk memujuk serta mengugut jin-jin tu supaya bertaubat dan hentikan kezaliman yang dilakukan selama ini. Ada yang akur, alhamdulillah. Tetapi tidak kurang yang sombong, degil dan mempermain-mainkan ayat-ayat Allah. yang tu memang saya belasah cukup-cukup. Kalau tak serik juga dan tak nak tinggalkan pesakit saya terpaksa gunakan pilihan terakhir iaitu, pancung. tersentak saya dibuatnya, setiap kali saya pancung jin-jin degil dan musyrik tu, dia gelak besar dan memperlekehkan saya. Bila saya sergah dan minta dia mengaku, rupa-rupanya itu jin yang lain. Jin yang tadi memang dah mati kena pancung.

Maknanya setiap kali jin-jin yang mengganggu tu dapat dikeluarkan atau terpaksa dihukum mati, lapisan-lapisan yang di bawahnya akan muncul mengambil tempat dengan pelbagai watak, ragam dan penampilan. Geram pun ada, nak gelak pun ada. Ya Allah, untuk sesi tu sahaja, saya rasa tidak kurang daripada 30 jin yang telah dapat dibebaskan atau dihukum mati. Saya minta agar rawatan ditangguhkan ke sesi akan datang sebab saya pun dah letih, Puan N pun dah tak bermaya, dan En Wan pun dah mula mengantuk. Sesi rawatan malam tu berakhir pada jam 1.00 pagi. Saya dapat rasakan masih banyak lagi jin dalam badan Puan N yang perlu diuruskan. Buat sementara ini saya minta mereka bertenang, jangan ganggu Puan N dan insya-Allah akan berjumpa lagi dalam sesi rawatan akan datang. Saya berdoa agar rawatan akan datang dimudahkan sebab dah tau rentak gangguan yang dihadapi oleh Puan N selama ini. Semuanya biiznillah, biaunillah.

0 comments:

Post a Comment

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com