• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

12/13/2011

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 9:17 am
ALHAMDULILLAH, dalam mesyuarat pada 11 Dis 2011, jam 5.00 petang di AKRINE Kuang, Selangor, mesyuarat memutuskan dengan sebulat suara untuk menggunakan sepenuhnya logo yang tertera di sini sebagai logo rasmi Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE].

Dan pada mesyuarat berkenaan juga, memutuskan untuk membenarkan mana-mana perawat AKRINE yang telah tamat mengikuti Kursus Intensif Rawatan Islam [KIRI] Tahap 1 dan Tahap 2 untuk hadir membantu merawat pada setiap Ahad jam 2:30 petang - 5:00 petang di AKRINE Kuang. Namun kehadiran perlu dimaklumkan kepada Pengasas AKRINE, Ustaz Abdul Majid bin Hassan bagi memudahkan urusan pengagihan tugas rawatan. Namun bagi pelatih [yang mengikuti salah satu KIRI Tahap 1 atau Tahap 2, belum dibenarkan untuk membantu]. Pihak AKRINE hanya membenarkan Perawat sahaja iaitu yang berjaya menghabiskan dua siri tahap KIRI  datang membantu di pusat rawatan AKRINE, Kuang. Wallahu a'lam! 

Oleh yang demikian, ucapan Selamat Datang bagi Perawat AKRINE ke Rawatan Terbuka AKRINE setiap Ahad di AKRINE Kuang yea! Moga rawatan yang diberikan ikhlas kerana Allah Taala. Dan sama-sama doakan agar kesembuhan diberikan kepada mereka yang memerlukan. Amin dan Insya Allah!

MAKSUD LOGO AKRINE
 
Hijau : Melambangkan Keislaman iaitu Mendaulatkan Pengubatan Islam berlandaskan Hukum-hukum Syarak
Putih : Melambangkan Kesucian iaitu kesucian dari segi zahir dan juga batin
Merah : Melambangkan Keberanian iaitu berani memerangi kebatilan dan menegakkan yang Haq
Bulat : Perpaduan / Kesatuan iaitu terutubuhnya Persatuan ini di bawah paksi Persatuan yang berdaftar. Juga melambangkan pergerakan persatuan ini di bawah persaudaraan (ukhwah)
Kitab : Sumber Ilmu / Sumber Rujukan iaitu sumber utama rujukan Al-Quran dan juga al-Hadis dan Rujukan Ulama-ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah.
Kubah 3 : Iman Islam Ihsan
Bintang : Rukun Iman dan Islam
Tulisan Jawi : Menerangkan Persatuan ini keahliannya beragama Islam dan juga Menguatkan lagi pegangan persatuan ini dalam menegakkan yang HAQ.
Kuning / Orange (Terbit Fajar) : Pengharapan hamba pada Khaliq khusus dalam memohon kesembuhan dariNya.

0 comments:

Post a Comment

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com