• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

10/18/2011

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
1 comment | 10:08 am
Sudah beberapa hari Puan U ‘berperang’ dengan ketidakselesaan akibat gangguan yang datang bertali arus. Sesungguhnya gangguan itu benar-benar menguji kesabarannya. Bukan sekadar mempengaruhi emosi dan minda malah hubungan antara dia dengan suami dan anak-anak juga semakin ‘panas’. Silap sedikit sahaja mesti dia akan ‘mengamuk’ dan berleter panjang. Pening suami dan anak-anak dibuatnya.

Akhir-akhir ini, gangguan tu dah mula menyakiti tubuh badannya secara fizikal. Seluruh anggota badannya bisa dan gatal-gatal seperti dicurah miang nibung. Sakit seolah-olah digigit-gigit atau ditusuk dengan sembilu terutama pada bahagian kewanitaannya. Memang cukup menyiksakan dan menghalang untuk beribadah dan melaksanakan rutin harian secara normal. Tak cukup dengan itu, gangguan turut dirasai oleh suaminya yang sering pening dan kejang otot pada kaki sehingga tak dapat bergerak ke tempat kerja. Anak-anak pula menjadi malas dan emosional. Rumahnya pula sering dikunjungi oleh ‘tetamu’ yang agak misteri seperti biawak dan kelibat-kelibat yang menakutkan. Ini tak termasuk mimpi-mimpi ngeri yang dialami setiap kali melelapkan mata sehingga menyebabkan Puan U dan keluarga seakan-akan trauma dan fobia dengan situasi yang dihadapi. Tak tahan dengan gangguan yang semakin mengganas, saya diminta datang membantu apa-apa yang termampu.

Saya mulakan sesi rawatan dengan mengajak Puan U, suami dan anak-anak melafazkan zikir tolak bala. Melihat kepada situasi gangguan yang agak kronik dan menyeluruh saya terfikir untuk menggunakan TKR (Teknik Kembara dan Rawat) melalui bantuan anak sulungnya yang selalu ‘nampak’ kelibat-kelibat misteri di rumah mereka. Alhamdulillah, niat saya dimudahkan Allah. Setelah membacakan Fatihah, selawat Tafrijiah dan ayat-ayat tertentu serta membekalkan adik Z dengan ‘senjata’ tertentu, dia terus ‘diperlihatkan’ dengan entiti-entiti tertentu di alam ghaib.

Saya minta adik Z scan seluruh bahagian rumah dan kawasan sekeliling rumah. Benar, rumah mereka telah diserang dengan penghantaran jin berupa ular, monyet, biawak, harimau dan unsur-unsur panas. Saya minta adik Z bakar, pancung dan musnahkan semuanya. Alhamdulillah, dapat dibereskan. Scan terhadap Puan U mendapati tubuhnya penuh dengan barang-barang sihir seperti gunting, pisau, parang, paku, jarum, bisa dan racun. Malah bahagian belakang badan Puan U telah dipasung dengan deretan paku yang berbentuk salib. Masya-Allah. Saya minta adik Z cabut, bersihkan dan musnahkan semua barang sihir yang menyiksa ibunya selama ini. Misteri telah terbongkar dengan penemuan barang-barang sihir itu.

Kembara diteruskan lagi dengan rawatan terhadap ayahnya. Adik Z mendapati kaki ayahnya ‘diikat’ sehingga ke paras lutut. Sebab tu tak boleh nak bergerak. Saya minta adik Z cantas ikatan tu tetapi tiba-tiba ‘tali’ ikatan tu bergerak membelit seluruh tubuh ayahnya. Saya minta adik Z cantas dan musnahkan semua ikatan di seluruh badan ayahnya. Objek seperti labah-labah yang melekat di dada ayahnya juga dapat dimusnahkan. Alhamdulillah. Scan terhadap adik-adiknya mendapati ada ‘batu besar’ di atas kepala mereka dan ia dapat dihancurkan dengan izin Allah. Cuma ada satu entiti seperti klon adiknya yang kedua berdiri di samping adiknya. Saya katakana itu pendamping yang jahat dan minta musnahkan dia dengan balingan bebola api. ‘pendamping’ tu hanya beundur sedikit sambil ketawa besar apabila kami gagal ‘menewaskan’ dia. Saya diilhamkan untuk membekalkan ayat daripada surah Al-Fil untuk musnahkan pendamping tu. Alhamdulillah, hancur luluh tubuhnya akibat lontaran ‘batu-batu berapi’.

Segala persoalan telah terjawab dan segala misteri telah terbongkar. Semuanya dapat dirungkai dan diselesaikan dengan izin Allah. Saya sarankan Puan U terus amalkan zikir tolak bala, ayat 33, surah Yasiin, ayat 5 dan 7 serta amalan-amalan lain untuk pendinding diri dan keluarga daripada segala kejahatan jin dan manusia.


Kita sebagai hamba-Nya hanya perlu berikhtiar melalui jalan-jalan yang diredhai-Nya. Yakinlah dengan ayat-ayat Allah dan yakinlah dengan bantuan Allah melalui pergantungan penuh kepada-Nya. Jangan sesekali cuba menghilangkan masalah dengan mendatangkan masalah. Contohnya, kita nak halau jin tetapi memanggil jin lain untuk halaukan jin yang mengganggu. Wah, seronok la jin tu sebab manusia dah bergantung dengan dia dan mengiktiraf ‘kehebatan’ dia. Di mana kita letak keagungan Allah waktu tu? Ni kan syirik namanya. Ingatlah, kebenaran tetap akan menang menumpaskan kebatilan, sebab kebatilan adalah sesuatu yang pasti binasa. Ini janji Allah. Cuma kita perlu bersabar, berikhtiar dan bertawakal atas ujian yang menimpa.

1 comment:

 1. Assalamualaikum wah hebat Ustaz Bukhari, nak jadi anak murid boleh ker?

  ReplyDelete

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com