• RAWATAN ISLAM AL-JAWHARI

  AHLAN BIKUM dan SELAMAT DATANG ... Konsep Ikhtiar mencari kesembuhan dengan menggunakan ayatul ruqyah dan herba-herba semulajadi dalam rawatan Insya Allah.

 • PERAWAT ANDA

  Sila hubungi saya, Ust Bukhari melalui talian 019-650 8503 (24 jam) dan email walin9@yahoo.com. Insya Allah kita sama-sama berikhtiar

 • BUKU JIN UNDERCOVER

  Buku Terbaharu keluaran AKRINE, pengijazahan amalan merawat sekiranya pembelian buku yang original ...

 • BUKU BERDIALOG DENGAN JIN [BDJ]

  Nukilan kisah rawatan oleh penulis buku berkenaan, antara Best Seller pada tahun keluarannya, RM35.00 sahaja ...

 • PENGASAS AKRINE

  TG Dr. Ust Abdul Majid bin Hassan, sila layari laman blog beliau www.akrine.blogspot.com, beliau juga penulis buku Berdialog Dengan Jin [Pengalaman Perawat] dan buku Jin Undercover.

 • AKRINE

  Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia [AKRINE]. Sila layari laman web www.akrine.com, bagi yang berhajat dengan Kursus Intensif Rawatan Islam, sila ambil perhatian kerana selepas KIRI 1 sahaja akan dibenarkan mengikuti KIRI Tahap 2. Tuan/ Puan/ Cik juga dipelawa menyertai FB AKRINE, selepas selesai KIRI Tahap 2, dan emailkan sijil tamat KIRI 2 ke email webakrine@gmail.com.

 • URUTAN URAT DAN SARAF

  Ikhtiar pemulihan urat dan saraf dengan Terapi Urutan Badan, samada kerana kelesuan bekerja, urutan kesihatan, urutan kelelakian mahupun urutan pakej sebelum berkahwin, suatu ikhtiar, saya mengurut LELAKI sahaja... Mahar urutan boleh dibincangkan Insya Allah

 • RAWATAN GHURAH RESDUNG

  Ikhtiar mengeluarkan lendir pada saluran pernafasan yang mana lendiri-lendir ini mengganggu sistem pernafasan seharian, almaklumlah, kita menyedut toksin-toksin yang kotor seharian. Akan dibekalkan selepas rawatan Sabun Sireh [RM8.00 sebuku] dan Sabun Resdung [RM8.00 sebuku] sebagai ikhtiar selepas rawatan Ghurah Resdung ... Insya Allah membantu tuan/ puan/ cik ...

 • BEKAM atau ALHIJAMAH

  Ikhtiar mengeluarkan darah-darah kotor di bawah kulit atau sel darah merah yang mati selepas setiap 3 bulan, sel-sel ini yang tiada tempat atau jalan keluar tersimpan di bawah kulit, Insya Allah dengan al-Hijamah mampu memulihkan atau mengeluarkan darah mati berkenaan. Ianya juga amalan Rasulullah SAW dalam kehidupan Baginda SAW. Insya Allah akan memberikan kesihatan berpanjangan dengan amalan berbekam ini. Nasihat selepas berbekam akan diberikan percuma, dan darah tuan akan didiagnos sepanjang sesi bekaman badan ...

:::::: :::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Blog AKRINE SEREMBAN [AL-JAWHARI] :::: :::: Syukran dan Terima Kasih :::: sama-sama usahakan untuk mendapatkan kesembuhan dariNya, bergantung hanya padaNya, Tukang Doa hanyalah asbab sahaja ....

9/26/2011

Posted by Bukhari bin Hj Kadam
No comments | 11:18 pm


Umum telah mengetahui bahawa kes-kes gangguan membabitkan sihir agak komplikated dan rumit untuk diselesaikan. Segala-galanya bergantung kepada ikhtiar dan kesungguhan pesakit untuk pulih serta keizinan daripada Allah SWT. Sepanjang pengalaman saya menangani kes gangguan sihir ni, ada yang baru beberapa minggu mengalami gangguan, ada yang dah beberapa bulan , ada yang dah beberapa tahun. Ada yang kena serangan sejak 30 tahun yang lalu, bahkan ada pesakit saya dari Kajang yang telah menderita akibat gangguan sihir sejak 40 tahun yang lalu. Masya-Allah….! Sepanjang tempoh itu, pesakit bukan setakat mengalami gangguan emosi, malah minda, fizikal dan hubungan keluarga dan masyarakat juga turut terjejas. Kalau kena gangguan sihir tafriq, mau porak peranda dan bercerai berai antara suami isteri dan ahli keluarga. Memang itulah agenda dan kerja iblis….nak merosakkan kehidupan manusia.

Sebab itu, di samping ikhtiar untuk memulihkan diri, pesakit perlu ada usaha untuk melindungi diri (pagar diri) daripada serangan jin-jin sihir atau ahli sihir. Yasin 9 dan benteng 7 penjuru boleh diamalkan bagi mengelakkan serangan baru (dengan izin Allah). Dengan niat untuk menjaga maruah diri dan sebagai peringatan kepada rangkaian sihir agar mereka sedar, insaf dan menghentikan kezaliman terhadap pesakit, usaha-usaha untuk menyerang balas boleh dilakukan. Bukan untuk membalas dendam atau sakit hati, tapi sebagai kifarah terhadap kezaliman yang dilakukan. Terserah kepada Allah untuk membalasi perbuatan kejam dan zalim rangkaian sihir tu terhadap mangsanya.

Antara teknik yang saya syorkan kepada pesakit ialah teknik bacaan Yasin, gores kertas dan bakar. Ini sekadar teknik. Nak guna teknik yang lain pun tak apa, atas dasar untuk mempelbagaikan teknik. Jangan sekali-kali mempertikaikan atau memperlekeh teknik orang lain sebab apa-apa pun teknik yang kita gunakan semuanya berlaku dengan izin Allah jua. Kalau Dia tak izinkan, tak ada lah apa-apa kesan. Yang penting keyakinan dan pergantungan kepada Allah perlu seratus peratus dengan niat semoga Allah bantu dan berikan petunjuk-Nya. Pesakit saya Puan NB yang mengamalkan teknik ni dengan penuh yakin dan istiqamah mendapati wujud kesan berminyak dan tompokan darah sebaik sahaja kertas yang digores habis terbakar. Adakah ini sebagai petanda, ahli sihir dan pengupahnya telah menerima kifarah daripada Allah. Adakah mungkin mereka juga sedang menderita kepanasan atau kesakitan. Atau mungkin mereka telah mengalami muntah darah….? Dalam pada itu Puan NB bermimpi didatangi seekor ular yang sangat besar pada bahagian badannya tetapi kepala dan ekornya terlalu kecil. Apakah ini petanda rangkaian sihir itu sudah mulai lemah dan hampir menyerah kalah? Wallahu ‘alam. Kita serahkan sahaja kepada ketentuan dan kebijaksanaan Allah SWT.

0 comments:

Post a Comment

HUBUNGI

Rawatan Islam al-Jawhari [Akrine Seremban] dikelolakan oleh Ustaz Bukhari b. Hj Kadam secara part time sahaja. semua rawatan adalah berdasarkan janji temu sahaja dan semuanya perlu mengikut masa yang telah diberikan.

Suatu ikhtiar dalam rawatan gangguan makhluk halus, sihir, saka, jin asyik, urutan badan bagi lelaki dan bekam darah/ angin serta rawatan resdung/ ghurah. Insya Allah membantu sekadar ilmu yang Dia pinjamkan pada saya sahaja. Saya hanya Tukang Doa sahaja, tiada lebih dari itu.

Alamat Pusat Ikhtiar Rawatan:
No 700 Jalan Semarak 13
Taman Panchor Jaya
70400 Seremban
Neg Sembilan


Sila hubungi :
Tel : 019-650 8503
Email : walin9@yahoo.com